Дунав пое глътка въздух с обрат срещу Царско село (снимки+видео)

Отборът на Дунав взе много важни три точки от визитата си на Царско село. Русенци победиха с 2:1 "царете" в последния мач от 16-ия кръг на efbet Лига, като стигнаха до пълен обрат. Родни Антуи (20) изведе домакините напред с гол с глава, а Мартин Ковачев (31) изравни. През второто полувреме Ивайло Лазаров (63) направи пълен обрата за русенци. Един срещу друг застанаха два от конкурентите в битката за оцеляване. Съперниците са един до друг във временното класиране, като “царете” заемат 11-ото място с 15 точки, докато “драконите” са 10-и с 16 точки.

Царско село изглеждаше фаворит преди мача. На първо място, защото бе домакин, а освен това и заради трусовете при съперника. Проблемите в Дунав не са тайна. Собственикът на клуба д-р Симеон Симеонов си тръгна и не е ясно какво ще се случва занапред и кой ще издържа отбора. Последните информации от Русе са позитивни и дават надежда на феновете, че клубът ще оцелее.

Първият и единствен мач между двата тима в елита бе през първия полусезон. Тогава Дунав взе категорична победа с 3:1 в Русе. Царско село бе без халфа Серкан Юсеин, който е контузен. Всички останали играчи обаче бяха на разположение на треньора Никола Спасов.

 

В Дунав също нямаше сериозни кадрови проблеми. Единствено Росен Колев е контузен и не играе днес. @@@ @@@ @@@

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти