Локо (Пд) отново набра скорост и постави Левски под напрежение (снимки+видео)

Отборът Локомотив (Пловдив) постигна много важна победа с 2:0 при домакинството си на Ботев (Враца) в мач от 16-ия кръг на efbet Лига на "Лаута". Головете за успеха на "смърфовете" реализираха Диниш Алмейда (33) и ветеранът Георги Илиев (90) Отборът на Бруно Акрапович се възползва от шанса си да измести Левски от втората позиция преди останалите мачове от кръга и да се доближат на три точки от шампиона Лудогорец. Гостите от Враца пък задълбочиха кризата, в която се намират, след като в предишния си мач не победиха аутсайдера Витоша (Бистрица) у дома. Днес врачани бяха водени от Стойчо Драмов, който пое отбора след оставката на Сашо Ангелов.

Атаката на Локомотив водеха доста неубедителният днес Анте Аралица и героят от финала за Купата на България през май Ален Ожболт. Играта в средата на терена връзваше Димитър Илиев, който имаше подкрепата на Петър Витанов и Милош Петрович. Един Бахтич и Момчил Цветанов действаха по двата фланга. На пейката останаха Бирсент Карагарен, Георги Илиев и Парвизджон Умарбаев. Аут заради натрупани картони бе Йосип Томашевич.

Доста повече бяха проблемите при врачани. Даниел Генов и Христо Златински продължават да лекуват контузии, а извън групата заради травма бе оставен и Давид Рибейро. Драмов обаче разчиташе на изтърпелите наказания Доминик Янков, Венцислав Керчев и Иво Михайлов. Ботев започна в предни позиции с Валери Домовчийски, а Валери Божинов остана на пейката, като се появи в игра през второто полувреме. @@@

Локо (Пд) не се разписа само в един мач през сезона - при поражението с 0:1 от Левски в София. Георги Илиев пък е в отлична форма и отбеляза гол в 5 от последните 6 срещи.

Ботев търсеше реванш за двете поредни тежки поражения срещу този съперник - 1:4 през есента във Враца и 0:4 на "Лаута" в края на миналия сезон.

Общо в елита двата отбора са изиграли 52 мача, като балансът е 21 победи за Локо, 10 равенства и 21 успеха за Ботев.

Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на починалия преди дни верен фен на Локомотив Калуст Ширинян. На стадион "Локомотив" пристигна и селекционерът на България Георги Дерменджиев. Първата добра възможност пред една от двете врати дойде в 14-ата минута. Анте Аралица избяга зад гърба на защитата на гостите, но се забави малко повече при удара си и стражът Красимир Костов спаси. @@@ Топката отново попадна в Аралица, който стреля от движение, но този път нацели тялото на защитник. В 21-ата минута Деян Иванов спря опасна атака на "смърфовете", събаряйки на земята Анте Аралица. Главният съдия не се поколеба да покаже жълт картон на бранителя. В 28-ата минута и Георги Вълчев видя жълтия цвят, като отново потърпевш беше Аралица. В 32-ата минута Димитър Илиев се възползва от грешно подаване в средата на терена от Георги Вълчев. @@@ @@@ Минута по-късно отново Бахтич центрира по земя, а Ален Ожболт се размина с топката. В 35-ата минута Момчил Цветанов пробив по левия фланг и центрира много остро, но Аралица не бе подготвен и не успя да насочи топката към вратата. До края на първото полувреме Локомотив запази преднината си и да се оттегли с един гол преднина на почивката. @@@ В 57-ата минута добро центриране на Един Бахтич бе засечено с глава от Димитър Илиев, но ударът на капитана на Локомотив прелетя над напречната греда. В 61-ата минута Дейвид Малембана изпълни фаул от около 30 метра. Бранителят шутира мощно, а топката премина на сантиметри от долния десен ъгъл на вратата. В 69-ата минута центриране на Андреа Васев от десния фланг можеше да доведе до гол във вратата на Мартин Луков. @@@ Валери Домовчийски засече с пета подаването, а топката като по късмет не се оплете в мрежата. Преди това врачани имаха претенции за дузпа, след като Ангел Лясков падна в наказателното поле при съприкосновение с Малембана. Главният съдия Георги Николов обаче даде сигнал играта да продължи с изпълнение на аут. @@@ В 72-ата минута Аралица отново си навлече гнева на феновете, след като пропусна да удвои преднината на Локомотив. Нападателят бе изведен по блестящ начин от Димитър Илиев, но стреля над вратата. В последната минута на редновот време Локомотив имаше две възможности за гол, като и в двата случая замесен бе Димитър Илиев. @@@ Първо капитанът засече центриране на Бирсент Карагарен от десния фланг, но Костов спаси. След това националът се откъсна зад защитата на Ботев, влезе в наказателното поле и подаде назад към свободния Георги Илиев, който не сбърка и оформи крайното 2:0. efbet Лига - 16 кръг: ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - БОТЕВ (ВРАЦА) 2:0 1:0 Алмейда (33) 2:0 Г. Илиев (90)

Стартови състави:

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Стивън Езе, Дейвид Малембана, Един Бахтич, Петър Витанов, Милош Петрович, Димитър Илиев, Момчил Цветанов, Ален Ожболт, Анте Аралица БОТЕВ: Красимир Костов, Ангел Лясков, Андреас Васев, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Деян Иванов, Доминик Янков, Ивайло Михайлов, Илия Миланов, Петър Атанасов

 

СЪДИЯ:

Георги Николов

СТАДИОН:

"Локомотив", Пловдив

НАЧАЛО:

17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти