Новата тревна настилка на стадион Черноморец като тази на Ман Сити

Продължават дейностите по поддръжката на стадион "Черноморец", съобщава вестник "Черноморски фар". Отскоро е положена нова тревна настилка на официалния терен на спортното съоръжение в квартал "Акациите". С нелеката задача се е захванал Николай Кацаров, който отговаря за поддръжката на стадиона и тренировъчните игрища до него. Той разкри повече подробности относно настилката, с която по негови думи никой друг отбор в аматьорския ни футбол не може да се похвали.Семето е тревна смеска, която е устойчива на утъпкване, води се RPR. Това е патент и никой не казва какви са семената. По първоначалните данни, които виждаме, има вид на хищно семе, което завзема празните пространства на терена и тревата много бързо запълва дупките, които остават след мачове, когато е по-влажен теренът“, поясни Кацаров.

Той допълни, че тревната настилка е с много хубав и плътен и хубав цвят, което дава възможност на терена да се правят линии в помощ на страничните съдии и за телевизионни предавания.

"Самата смеска е такава, че се възстановява и семето започва да излиза на около 6-10 градуса температура на въздуха, което за Бургас е идеално, защото тук имаме мека зима и може във всеки един момент пораженията след футболните мачове да ги отстраним за срок от 15-20 дена. Освен че излиза на ниска температура, то много бързо расте и прави листна маса. Това е едно от най-добрите холандски семена в света, които се използват и от отбори в цял свят, като например английския Манчестър Сити, както и от почти всички отбори в Холандия. Сега навлизат и в България“.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти