Литекс хвърли бомба! "Оранжевите" засилиха ЦСКА 1948 към efbet Лига

Литекс поднесе сензацията на кръга във Втора лига. Отборът на Живко Желев надви Септември (София) с 1:0 на Градския стадион в Ловеч и свали футболистите на Милен Радуканов от върха.

Единствения гол в мача реализира Илиян Капитанов в началото на второто полувреме. Крилото се разписа с точен изстрел от границата на наказателното поле. Две положения за тима от София пропиля централният нападател Преслав Йорданов. В началото на двубоя пък Асен Чандъров от гостите напусна терена с контузия. Все още не е ясно какво е състоянието на полузащитника. Доволни от сърцатата игра на "оранжевите", феновете в Ловеч изпратиха момчетата на Желев с аплодисменти след края на мача.

Това е второ поражение за септемврийци през сезона, които до този момент вървяха в класирането в пакет с ЦСКА 1948. След днешния кръг обаче "червените" са еднолични лидери с три точки пред тима на Радуканов. Септември е и с мач по-малко, но при равни показатели предимството е на страната на ЦСКА 1948, които спечелиха дербито на върха през есента с 5:0.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти