Клинсман остана без лиценз за Бундеслигата

Бившият селекционер на Германия Юрген Клинсман не разполага с валиден треньорски лиценз за Бундеслигата и съответно не може да води Херта (Берлин). По принцип световният шампион се сдоби с такъв документ още преди 20 години, но той трябва да се подновява на всеки три години, като се представя свидетелство, че през този период той е продължавал обучението си като треньор. Клинсман твърди, че има документи за посещаването на съответните курсове, но всичко това е останало в дома му в Калифорния. Той се завърна в Германия през ноември и започна работа като консултант в Херта, след което обаче се наложи да стане наставник на столичани.“Когато си тръгвах от САЩ, не предполагах, че ще бъда наставник. Затова и всичките ми нужни документи останаха вкъщи. В момента в дома ми няма никой, защото жена ми е на гости при дъщеря ни”, обясни Клинсман.

Някогашният нападател изкара няколко срещи начело на Херта, защото федерацията му дава правото на такъв гратисен период, който обаче изтече.

В неделя (19 януари) на отбора предстои дерби с бившия клуб на Клинсман Байерн (Мюнхен). Ако съответните документи не бъдат набавени дотогава, за този двубой като старши треньор ще бъде записан асистентът му Александер Нури.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти