Цел на Реал Мадрид разказа за пожара, довел до предсказание на баща му

Талантливият халф на Рен Едуардо Камавинга, който е считан за новата голяма цел на Реал Мадрид, разказа за злощастна случка от детството си, довела до предсказанието на баща му за бляскаво бъдеще на 17-годишния играч.

"По-малко от година живяхме в къщата, която родителите ми бяха построили със собствените си усилия. Помня пожара сякаш беше вчера. Бях на училище и през прозореца видях как минава пожарната. В края на учебния час учителите се приближиха до мен и малката ми сестра и ни разказаха какво е станало. Баща ни дойде да ни търси и ни заведе там.  Всичко беше разрушено и изгорено. Тогава той ми каза: "Ти ще изградиш наново тази къща, защото ще станеш голям футболист. Ти си надеждата на семейството".  Отначало ми стана смешно, защото бях само на десет години. Но с времето и постоянното напомняне за това от страна на майка ми, разбрах, че наистина са си мислели, че мога да стигна далече. Да изхранвам семейството ми не е просто нещо материално. Родителите ми вече са доволни, но истината е, че мога да ги направя още по-щастливи", сподели Камавинга пред Ouest France.

Изгряващата звезда на френския футбол е третото от шестте деца в семейството, които са бежанци от гражданската война в Ангола. Първо то живее в Лил, а след това и във Фужер, който се намира на 50 километра от Рен, където футболистът играе за местния отбор.

Още от Футбол свят

Виж всички