Цел на Реал Мадрид разказа за пожара, довел до предсказание на баща му

Цел на Реал Мадрид разказа за пожара, довел до предсказание на баща му

Талантливият халф на Рен Едуардо Камавинга, който е считан за новата голяма цел на Реал Мадрид, разказа за злощастна случка от детството си, довела до предсказанието на баща му за бляскаво бъдеще на 17-годишния играч.

"По-малко от година живяхме в къщата, която родителите ми бяха построили със собствените си усилия. Помня пожара сякаш беше вчера. Бях на училище и през прозореца видях как минава пожарната. В края на учебния час учителите се приближиха до мен и малката ми сестра и ни разказаха какво е станало. Баща ни дойде да ни търси и ни заведе там.  Всичко беше разрушено и изгорено. Тогава той ми каза: "Ти ще изградиш наново тази къща, защото ще станеш голям футболист. Ти си надеждата на семейството".  Отначало ми стана смешно, защото бях само на десет години. Но с времето и постоянното напомняне за това от страна на майка ми, разбрах, че наистина са си мислели, че мога да стигна далече. Да изхранвам семейството ми не е просто нещо материално. Родителите ми вече са доволни, но истината е, че мога да ги направя още по-щастливи", сподели Камавинга пред Ouest France.

Изгряващата звезда на френския футбол е третото от шестте деца в семейството, които са бежанци от гражданската война в Ангола. Първо то живее в Лил, а след това и във Фужер, който се намира на 50 километра от Рен, където футболистът играе за местния отбор.

Още от Футбол свят

Виж всички