Евролигата няма да продължи, смята генералният мениджър на Ефес

След като ръководството на турското баскетболно първенство реши да отмени сезона, от Анадолу Ефес очакват подобно нещо да се случи и с Евролигата. Генералният мениджър на клуба Алпер Йълмаз обясни защо би било много трудно турнирите под егидата на Евролигата да се подновят.

"Евролигата прави всичко възможно да поднови сезона. Тя си сътрудничи с клубовете. Структурата се състои от 10 отбора от различни страни и дори засяга 15-16 държави. Необходима е много сериозна организация, за да могат 10 държави да пътуват наведнъж, да се локализират в една страна и да се започнат двубоите там. Те работят сериозно по този план.

Картината у нас се подобрява, но броят на пациентите в Русия се увеличава. Испания в момента е малко по-зле от Италия и не знаем кога ще се нормализира. САЩ изглежда епицентър на заразата в момента.

Чуждестранните играчи на повечето отбори ще дойдат от САЩ. Следователно причината да се определи датата 24 май е да се предостави повече време на хората за пътувания и карантина до тази дата.

Изглежда, че Евролигата няма да продължи, въпреки техните усилия. Ако има някакъв минимален риск за 18-те отбора, Евролигата няма да завърши сезона", заяви Йълмаз.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти