Китайските национали се готвят за квалификации, трима бразилци може да ги подсилят

Трима натурализирани футболисти, които не са родени в Китай, бяха извикани в националния отбор за първи път от селекционера Ли Ти. Отборът се събира на лагер в Шанхай, за да се подготви за отложените световни квалификации, които бяха в календара за февруари.

Според "Титан Спортс", в отбора са попаднали родените в Бразилия играчи Елкесон и Алойзио, както и бившият футболист на Арсенал (Лондон) Нико Йенарис, който е роден в Англия. Въпросните световни квалификации първо бяха пренасрочени за март, но след това отново отложени заради опасната обстановка около пандемията с COVID-19.

Елкесон така или иначе е първият играч, който няма никакви китайски корени и беше извикан в националния отбор на страната, а миналата година и записа мачове. Йенарис, който е роден на Острова и като малък е минал през доста сериозни школи там, е с китайска майка, но едва миналата година получи гражданство.

Бразилците всъщност могат да станат и трима, тъй като друг техен сънародник - Алан Карвальо, също е в плановете на селекционера Ли Ти. Но 30-годишният нападател все още не може да пристигне в Китай, тъй като чака да се вдигнат забраните да пътува от родината си до Китай. Националният отбор на Китай ще играе две приятелски мачове с учебен характер по време на лагера срещу двата местни клуба- Шанхай Шенхуа и Шанхай СИПГ.

Китайското първенство също трябваше да се поднови през февруари, но за момента е избутано напред във времето. Ли Ти, който е бил футболист на Евертън по време на кариерата си, наследи поста от световния шампион и италианска легенда Марчело Липи. Италианецът напусна поста през ноември след сензационната загуба от отбора на Сирия, пак в световна квалификация.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти