Ериксен: Наложи ми се да прекарам карантината в клубната база

Халфът на Интер Кристиан Ериксен говори за това как прекарва изолацията заради пандемията от коронавирус, както и за своя трансфер в клуба през януари.

Кристиан Ериксен има нужда от време, смята Борха Валеро

"Бягам в подземния паркинг и изчислих, че мога да избягам 35 метра, след което трябва да се обърна и да избягам нови 35 метра на връщане. Не съм пипал топка от 7 седмици. Това е най-дългият период без футбол в живота ми и наистина започва да ми липсва. Тъй като все още си нямам дом в Милано, реших да говоря с Ромелу Лукаку и Ашли Йънг, но те си имат семейства, за които да се грижат, а да спя 14 дни на нечий диван е твърде дълго. Вместо това прекарах карантината в клубната база с готвач и петима служители, които избраха да се самоизолират, за да предпазят своите семейства. При едно мое шофиране в града ме спря полиция и трябваше с моя лош италиански да обяснявам какво правя, къде отивам и защо не съм си вкъщи. Никога не съм имал толкова много свободно време. Дори не можеш да пазаруваш. Не можем да се оплакваме, тъй като е доста по-сложно за много други. Това обаче е толкова различно от живота, с който сме свикнали. Ние следваме тренировъчните програми, изпратени от клуба, а също и хранителните режими, но трябва да се справяме както можем.

Трансферът ми в Интер изглеждаше правилният ход за мен, тъй като те бяха много настойчиви в желанието си да подпишат с мен. Това е важно за играч - да знае, че е желан. Означаваше, че биха сторили всичко, за да ме привлекат. Някои фенове на Тотнъм се ядосаха, когато в едно интревю за ВВС казах, че в Интер имам по-голям шанс да спечеля нещо. Това обаче е истината, има много клубове в Англия, които са по-силни. Винаги ще има хора от "шпорите", които ще ми се сърдят, но повечето фенове бяха позитивни и ми харесваше да играя за клуба. Срещнах някои прекрасни хора и имам хубави спомени. Иска ми се да бях напуснал при други обстоятелства, но не така работи футболът", заяви Ериксен пред датския Jyllands Posten.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти