"Ройтерс": Сигурно е! Бундеслигата се завръща след седмица

Германското първенство ще бъде подновено още идната седмица, твърди "Ройтерс" по информация от свои източници. Това би трябвало да се случи на 15 май -  вероятно с традиционния един петъчен двубой. Официално всичко ще стане ясно утре, когато канцлерът Ангела Меркел ще обяви следващия етап от отпускане на мерките в страната. Това ще бъде първият значим шампионат, който ще рестартира.

Футболистите от Бундеслигата тренират от доста време насам при строги мерки за безопасност, а вчера пълноценни групови занимания започна последният в класирането Падерборн 07.

Херта отстрани Калу заради подигравка с COVID-19

Вече по веднъж за коронавирус бяха тествани всички футболисти и спортно-технически персонал на 36-те клуба от двете Бундеслиги – общо 1724 души. Резултатите са повече от добри – само 10 заразени, като според New York Times повечето от тях нямат симптоми. Те са изолирани и ще прекарат 14-дневна карантина. Имена не се разкриват, но се знае, че трима от тях са от Кьолн – двама футболисти и един физиотерапевт.

Вече в ход е повторно проверяване за COVID-19, като от Кьолн и Падерборн 07 съобщиха, че при тях няма регистрирани нови случаи на заразени.

Със сигурност мачовете ще са без публика. До края на сезона в елита остават 9 кръга, както и три срещи в турнира на Купата на Германия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти