Тони Кукоч критикува първите два епизода на "Последният танц"

Бившият играч и основна част от шампионската династия на Чикаго Булс Тони Кукоч не е харесал преобладаващата атмосфера в първите два епизода на "Последният танц". На Кукоч също така не му е допаднал начинът, по който е бил представен тогавашният генерален мениджър на Булс Джери Крауз.

"В трите години, в които ме преследваше и ми казваше да дойда в Чикаго, акцентът му към мен бе следният: "Нямаш представа. Имаме невероятен треньор, страхотни лидери като Пакс (Джон Паксън) и (Бил) Картрайт. Имаме тези невероятни атлети Майкъл и Скоти, които могат да направят всичко на паркета." Той беше толкова радостен, когато говореше за този отбор. Той ми каза колко страхотно би било да водя нападението с Ем Джей от едната страна и Скоти от другата. Той никога не казваше, че е създал и направил този шампионски отбор. Говореше само за страхотната организация на Булс"

"Хората, които не са били там, приемат всичко и си казват "О, егото му е попречило на тима. Ето защо е била унищожена династията". Не че те не оценяват това, което той направи, но защо трябва да го обвиняват? Разбирам, че някой би се засегнал, но той не е тук и дори не искам да казвам, че не може да се защити. Няма какво да защитаваме. Той е генерален мениджър на шесткратните шампиони. Назовете ми още пет души в света, които направиха това, което той направи", казва Кукоч в защита на покойния Крауз.

Легендарният хърватин се надява следващите епизоди да покажат светлата страна на успеха на "биковете" - "Надявам се, че останалите епизоди ще бъдат по-ярки и ще покажат празника на баскетбола, вместо това кой е виновен и защо не сме спечелили 8 или 10 титли. Светът беше толкова щастлив, когато това се случи, така че не знам на какво се възмущават хората", добави Кукоч.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти