Футболистите на Арсенал първи се пречупиха в тежката ситуация

След дълги преговори с ръководството футболистите на Арсенал се съгласиха да намалят заплатите си с 12,5% за по-дълго време, съобщава Daily Mail. Това ще важи за периода април 2020 – март 2021 г., а не само за времето на извънредно положение заради пандемията. Така състезателите от „Емиратс“ са първите от Премиър лийг, които сами се съгласяват да намалят заплатите си за по-дълъг период.

За сметка на това на играчите са им обещани солидни бонуси. Ако се класират за участие в следващото издание на Шампионската лига, те не само ще получат по 100 000 паунда премия, а и ще им бъдат възстановени тези по 12,5% от месечните възнаграждения, които те жертват сега. При класиране за Лига Европа намалението на заплатите ще бъде променено на 7,5%.

Обещанията не свършат дотук: всички футболисти на „топчиите“ ще увеличат банковите си сметки с по половин милион паунда при успех в ШЛ през следващия сезон. Ако пък през пролетта на 2021 г. тимът вдигне трофея в Лига Европа, бонусът ще е в размер на 100 000 паунда.

Арсенал активно работи по селекцията

В началото на месеца ръководството на Висшата лига и клубовете предложиха колективно намаление на заплатите на футболистите с 30%. Профсъюзът ма играчите, както и капитаните на отборите, отхвърлиха тази идея. След това всеки клуб започна самостоятелно да преговаря със своите футболисти за съответните финансови мерки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти