На 37 години Ибаргуен ще търси своето място в историята в Токио

Когато Катерин Ибаргуен спечели олимпийското злато в Рио де Жанейро преди четири години, тя стана най-възрастната победителка за олимпийска титла в тройния скок при жените. След като Игрите в Токио бяха отложени за 2021 г., колумбийката ще има нелека задача да защитава титлата си на 37 години.

Ако успее да се нареди сред първите три в Япония догодина, Ибаргуен ще влезе в историята като най-възрастната медалистка в тройния скок при мъжете и жените изобщо, а освен това ще стане едва втората жена с три олимпийски медала в дисциплината.

Нейната първа и най-важна цел обаче е да се опази здрава до 2021 г.

“Струва ми се най-разумното решение, защото здравето на всички е на първо място. Не отричам, че за мен беше малко тъжно, защото бях много развълнувана за тази година. Все пак ще погледна от светлата страна на нещата. Това ще послужи за по-добро възстановяване и оптимална подготовка. Ще продължа подготовката си за Токио 2021. Ако Бог ми позволи, ще бъда там. Ще се наслаждавам до края на моята страхотна спортна кариера, независимо от резултата”, сподели чаровната колумбийка пред Global Sports Communication.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти