Старши треньорът на Барселона пожела промяна във формата на турнирите

Баскетболните първенства из Европа постепенно започнаха да отменят сезоните си. Такова решение все още не е взето за Евролигата и Лига Ендеса, а старши треньорът на Барселона Светислав Пешич е на мнението, че сезон 19/20 трябва да завърши."В зависимост от информацията от испанското правителство, ние ще вземем решения, когато подновим тренировки. Имаме три локации - Палау и два в спортния град с отделни фитнес зали. Ще видим. Разглеждаме варианти за провеждането на тренировъчните дейности. Моята цел и тази на клуба е да завършим сезона, но не зависи от нас", заяви 70-годишният наставник."ФИБА, Евролигата и националните първенства трябва да бъдат прагматични и да имат известна креативност, за да знаят не само как ще приключим този сезон, а как ще започнем, изиграем и приключим и следващия. Ние не сме НБА, където има само една единствена конкуренция", добави Пешич.

Треньорът е на мнението, че настоящият формат на турнирите ще бъде труден за изпълнение за следващия сезон заради очертаващото се закъснение на следващата кампания.

"Не е лесно да се справим и затова е важно сътрудничеството между тези три нива в баскетбола. Мисля, че настоящият формат на турнирите ще бъде много труден за следващия сезон. Сега е моментът да намерим решения, за да знаем как ще започнем и завършим следващия сезон, въпреки че напълно разбирам, че Евролигата и Лига Ендеса мислят как да приключат този проблем", завърши Пешич.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти