Досегашен шеф на Барса: Някой е бъркал в клубната каса

Шестима ръководители на Барселона подадоха оставките си

Подалият вчера оставката си като вицепрезидент на Барселона Емили Русо е убеден, че някой е присвоил средства от клубната каса. Става въпрос за случая с мониторинга в социалните мрежи, който беше оценен на 100 хил. евро, но за него бяха заплатени 1 млн. евро.

"Дали някой е бъркал в клубната каса? Не знам кой може да е бил, но мисля, че да. Когато платиш 1 млн. евро за нещо, което струва 100 хил. евро, няма съмнение в това. Плащането е било разпределено във вноски от по 200 хил. евро, за да се избегне нуждата от одобряването му от Борда на директорите. Сега има отворено разследване, което ще покаже как се е случило всичко. Бартомеу вече знае това. Темата за социалните мрежи е мръсна работа. Вярвам, че някой е бръкнал в касата,но не знам кой. Убеден съм обаче, че не е някой от Борда", заяви Русо пред "Радио Каталуния".

Смята се, че виновникът за това е Жауме Масферер, който беше отстранен от поста си на съветник на президента Джосеп Мария Бартомеу именно заради случая, станал известен като "Барсагейт".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти