МОК приветства призива на ООН за спазване на олимпийското примирие по време на Игрите в Париж

МОК приветства призива на ООН за спазване на олимпийското примирие по време на Игрите в Париж

Международният олимпийски комитет (МОК) приветства призива за спазване на олимпийското примирие по време на Игрите в Париж през 2024 година, заяви президентът на централата Томас Бах.

"МОК напълно приветства тържественото обръщение на президента на Общото събрание на ООН Денис Франсис. Олимпийското примирие представлява самата същност на онова, което представляват Олимпийските игри – мир, единство и надежда за изграждане на по-добър свят", каза Бах.

Франсис призова всички нации да демонстрират ангажимента си към олимпийското примирие по време на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж.

Резолюция за спазване на примирието беше официално приета от ООН през ноември миналата година. Примирието започва от седем дни преди началото на Олимпийските игри и продължава седем дни след Параолимпийските игри.

"Тържествено призовавам всички държави-членки да демонстрират своя ангажимент към Олимпийското примирие за Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г. и да предприемат конкретни действия на местно, национално, регионално и световно ниво за насърчаване и укрепване на култура на мир и хармония, основана на в духа на примирието", каза председателят на Общото събрание на ООН Денис Франсис.

Последвайте каналите ни в:

Още от Париж 2024

Виж всички