Еган Бернал и Карлос Родригес ще водят тима Ineos на "Тур дьо Франс"

Еган Бернал и Карлос Родригес ще водят тима Ineos на "Тур дьо Франс"

Колумбиецът Еган Бернал и испанецът Карлос Родригес ще водят отбора Ineos на колоездачната Обиколка на Франция, която стартира в събота във Флоренция.

След съотборниците им ще бъдат още британецът Герайнт Томас, който спечели “Тур дьо Франс” през 2018 и който завърши трети на последната Обиколка на Италия въпреки своите 38 години.

23-годишният Родригес завърши на пето място миналата година, а наскоро спечели Обиколката на Романдия, като той е основната надежда на отбора за генералното класиране.

"Много съм щастлив да бъде избран отново, имам амбицията да бъда конкуренция и да оставя следа в състезанието", коментира 27-годишният Бернал, който се възстанови от тежкия с инцидент през 2022. През този сезон той завърши на седмо място на Париж - Ница, на трето на Обиколката на Каталуния и на четвърто на Обиколката на Швейцария.

Герайнт Томас, който ще участва за 13 път, сега ще има по-скоро роля на поддръжник. Той ще е редом до сънародниците си Бен Търнър и Том Пидкок.

Испанецът Джонатан Кастровиехо, белгиецът Лауренс Де Плюс и полякът Михал Квятковски, който спечели етапи през 2020 и 2023, са останалите състезатели на Ineos.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички