Станислав Генчев: Много е вълнуващо да си треньор на най-великия български отбор

Новият старши треньор на Левски Станислав Генчев сподели мнението си след своя неофициален дебют начело на отбора. "Сините" се наложиха над Спартак (Плевен) в Правец в първата си контрола от предсезонната подготовка, а наставникът остана доволен след края на срещата.

"Доволен съм от старанието на футболистите. Наясно съм, че ще имаме затруднения относно това, че сменихме системата на игра. Натоварванията през седмицата бяха доста сериозни. Най-много съм доволен от старанието и желанието да изпълняват задачите, които са им поставени. Не съм доволен от големия брой пропуски, които направихме.

Левски на Станислав Генчев започна с успех, донесен от юноши
Левски на Станислав Генчев започна с успех, донесен от юноши

Имали сме прекалено малко тактически тренировки до момента. Първите дни от лагера тук наблягахме повече на физическата подготовка. Радва ме първият гол, който отбелязахме. С всяка една тренировка трябва да ставаме по-добри.

Оплаквания няма - футболистите знаят, че това е правилният начин. Колкото повече се влагат, толкова по-лесно ще им бъде в мачовете.

21 Левски 2:0 Спартак (Плевен)

Алекс Колев има прекалено малко тренировки, за да го рискуваме да играе в мача. Алдаир се вписва много добре. Иван Андонов имаше проблем с китката - след два или три дни ще се включи наравно със своите колеги. Рикардиньо вчера получи лека травма, а Мислович е болен и затова пропусна контролата.

Сериозна подкрепа за "сините" в Правец
Сериозна подкрепа за "сините" в Правец

Третият футболист, за когото бяхме сигурни, че ще дойде, отказа в последния момент по незнайни причини. Всичко беше договорено. Насочили сме се към други варианти, не спираме да следим футболисти. Ние държим на качество - когато сме сигурни, че един футболист ще ни свърши работа, тогава ще прибегнем до неговото привличане. Не искаме да взимаме играч просто за да попълним бройката.

Цунами ще бъде първи капитан, Марин Петков ще бъде втори, а Ван Дер Каап - трети.

Да си треньор на най-великия български отбор е много вълнуващо. Щастлив съм, че виждам пълни трибуни и се надявам с играта си да накараме хората да пълнят трибуните на всеки един мач", каза Генчев.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Владимир Иванов

Още от БГ Футбол

Виж всички