Френският колоездач Ромен Барде ще прекрати кариерата си през 2025 година

Френският колоездач Ромен Барде ще прекрати кариерата си през 2025 година

Френският колоездач Ромен Барде ще прекрати кариерата си през юни 2025 година, обявиха от отбора му DSM, след като той продължи договора си за няколко месеца, предаде АФП.

33-годишният катерач ще участва на последната си Обиколка на Франция, която започва на 29 юни. Той е завършвал втори на Тур дьо Франс през 2016 и на трето място следващата година.

"2024 ще бъде последният пълен сезон на шосе за Ромен. През 2025 той ще участва в Обиколката на Италия и Критериум Дофине", обявиха от тима. След това той може да се посвети на планинското колоездене, като ще се готви за Световното първенство в Ница през 2025.

Барде е французинът, който има най-големи успехи на Обиколката на Франция в последните години с три етапни победи, както и с още два подиума и пет пъти места сред Топ 10 в 10 участия.

"Щастлив съм, че мога да започна още една година в отбора и да направя нещо специално. Винаги съм мечтал да завърша кариерата си по този начин", коментира Барде в комюнике на нидерландския отбор, към който се присъедини през 2021 година.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички