Tреньорът на Словения: Съперникът беше достатъчно добър, за да ни отправи предизвикателство

Селекционерът на Словения Матияж Кек не бе доволен от равенството 1:1 срещу България в последния подготвителен мач преди заминаването за Европейското първенство.

България не отстъпи срещу още един финалист на Евро 2024
България не отстъпи срещу още един финалист на Евро 2024

"Мач, който трябваше да изиграем, макар и в неподходящ момент. Все пак някаква имитация на това, което ни очаква във втория кръг на Европейското първенство. Някои неща бяха добри, други - не. Но също както срещу Армения преди четири дни, и днес липсваше динамика, скорост, агресия", каза Матияж Кек.

Словенският треньор не остана доволен от резултата най-вече заради това, което се случи през второто полувреме. Той направи много смени, но отборът му не успя да вдигне темпото.

"Аз искам да спечеля, когато и да е. Равенството не е добре. Днес не успяхме в последните десет минути, въпреки че направихме шест смени. Това бяха свежи играчи, но всичко беше на 80, 90 процента, което не е добре. Повече се притеснявам от контузиите на хората, които днес не взеха участие. Ще изчакам два-три дни, иначе ще трябва да сменя тези хора. Без тренировки не става", честен бе Кек и след това разкритикува своите хора за ранния допуснат гол.

"Противникът беше достатъчно добър, за да ни предизвика. След като направихме малко глупости, вкараха ни гол още в първите минути, но пък бързо се върнахме. Важно е Шешко да играе, след като имаше контузия, но Стоянович, Блажич и Вербич не взеха участие, така че ротацията не е такава, каквато планирах", завърши той.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Startphoto

Още от БГ Футбол

Виж всички