Карлсен, шампионът и още топ играчи в предстоящия Norway Chess 2024

Карлсен, шампионът и още топ играчи в предстоящия Norway Chess 2024

Магнус Карлсен, световният шампион Динг Лиджен и още топ играчи (Хикару Накамура, Фабиано Каруана, Алиреза Фиружа и Прагнананда Рамешбабу) са звездните участници в започващия днес голям турнир по шахмат Norway Chess 2024 в Норвегия.

Според най-добрия специализиран сайт chess.com седем са въпросителните преди този турнир:

Магнус Карлсен се завръща в класическия формат на шаха, след като досега през годината е участвал само в по-кратките вариации на играта. Любопитно е да се види нивото му, особено с оглед на факта, че миналата година той остана на шесто място в крайното класиране.

Ще може ли актуалният шампион Хикару Накамура да защити титлата си, след като се представи силно на Турнира на претендентите и остана втори в подреждането, но пък продължава да съчетава професионалната си кариера с тази на отдаден стриймър.

Дали световният шампион Динг Лиджен може да завърши на по-високо от последното място в крайното класиране, след като именно откакто спечели световната титла се представя далеч от необходимото ниво. Заговори се много за депресивното състояние, в което е изпаднал китаецът, затова сега мнозина се интересуват от нивото му.

Това ли е бъдещето - равни наградни фондове при мъжете и жените? В случая това е така, като победителят при мъжете и при жените ще получи около 61 361 евро (на толкова се равняват 700 000 норвежки крони).

Може ли 61-годишната легенда от Швеция Пиа Крамлинг да поддържа нивото на далеч по-младите си конкурентки?

Norway Chess 2024 се излъчва в каналите “Chess24” в YouTube и Twitch, a Накамура ще стрийва в канала си в платформата Kick.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички