Появи се нов скандал около Рубиалес, този път са замесени имената на Чеферин, Пике и Меси

Появи се нов скандал около Рубиалес, този път са замесени имената на Чеферин, Пике и Меси

Доскорошният президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес се замеси в поредния скандал през последните месеци, като този път той е с участието на шефа на УЕФА Александър Чеферин и бившите звезди на Барселона Жерард Пике и Лионел Меси.

От испанското издание The Objective проведоха собствено разследване и публикуваха изтекли разговори на Рубиалес, в които той обсъжда идеята да бъдат пренасочени пари към определени футболисти като част от компенсациите на УЕФА за намалените или замразени заплати на играчите по време на локдауна заради пандемията от коронавирус. В разпространените аудиозаписи и скрийншоти от приложение за чат Рубиалес обсъжда тази идея както с Чеферин, така и с Пике. Сред материалите няма диалози с участието на Меси, но от разговорите на докорошния шеф на испанския футбол с бившия защитник става ясно, че аржентинецът също е бил съгласен с това начинание.

В един от аудиозаписите Рубиалес уверява Чеферин: “Говорих с Меси и Пике. Знаеш, че те ме познават много добре, както и аз - тях. Пике ми е голям приятел… Те ми казаха: “Моля, никой ну бива да разбере, че говорим за тези пари, защото ще ни “убият”. Така че знаем за това само ние, Пике и Меси”. Според цитирани от изданието юридически източници тук може да става въпрос за търговия с влияние, тъй като според предлагания от Рубиалес план замесените футболисти е трябвало да получат по-благоприятни условия от тези на останалите играчи. Ето защо те са се опитали да запазят конфиденциалност около своето споразумение.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички