ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Петър Лесов и Стойка Кръстева с висока оценка за младите ни боксьори

Петър Лесов и Стойка Кръстева с висока оценка за младите ни боксьори

Олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева поставиха висока оценка за представянето на националите ни на Световното първенство по бокс за юноши и девойки в Ереван (Армения). Талантите ни спечелиха сребърен и бронзов медал, като се наредиха на 11-то място в крайното класиране по отличия. Ангел Димитров зае второ място при 50-килограмовите, а Янко Илиев се нареди трети в по-горната категория, до 52 кг.

Ангел Димитров спечели сребърен медал от СП
Ангел Димитров спечели сребърен медал от СП

„Много съм доволен от представянето на отбора ни. Световното първенство бе на изключително високо ниво, конкуренцията бе много сериозна. Нашите момчета показаха, че не отстъпват на съперниците си. Играха добре. Винаги има какво да се желае, но като цяло показаха сериозен потенциал. Трябва да продължат да работят и да надграждат, защото нивото ще се покачва с всяка следваща година. Благодаря както на ръководството на федерацията, така и на треньорите по клубове и на моите колеги, защото без тях нищо от това няма да е възможно“, сподели Петър Лесов за БФ Бокс.

„Доволни сме от резултатите, които постигнахме. Малка България излъчи финалист и бронзов медалист на Световно първенство и това няма как да не ни радва. Конкуренцията бе на много високо ниво и за да се справим с нея, трябва да сме обединени и заедно да работим за реализиране на целите си. Имаме потенциал и за още медали, както при момчетата, така и при момичетата. Ще продължим да работим, за да повишаваме нивото. Благодарим на ръководството на федерацията, на Министерството на спорта, на треньорите по клубове, защото тези резултати са плод на работата на всички“, допълни Стойка Крътева. 

От своя страна Ангел Димитров и Янко Илиев се заканиха да продължат да преследват мечтите си. А именно – спечелване на медал от Олимпийски игри.

Янко Илиев се окичи с бронз от боксовия Мондиал за юноши
Янко Илиев се окичи с бронз от боксовия Мондиал за юноши
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти