Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гергана Пейчева: Борихме сме се със зъби и нокти абсолютно всички

Гергана Пейчева: Борихме сме се със зъби и нокти абсолютно всички

България стигна до историческа титла по шахмат при жените на европейското първенство в Будва, Черна Гора, където нашите момичета триумфираха след седем победи и две равенства. Последният успех, след който бе официализирано спечелването на шампионата на Стария континент, дойде при драматичната победа на Гергана Пейчева срещу Лела Джавахишвили.

България срази Грузия и е европейски шампион!
България срази Грузия и е европейски шампион!

Въпреки решаващия успех Пейчева прие изключително скромно развръзката и коментира, че титлата е дело на целия отбор. Също така тя благодари и на всички замесени в успеха, като посвети успеха на своето семейство.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

“Всички се борихме - Антоанета, Нургюл, аз, Бела, Вики. В последната партия имах късмет. От дебюта не получих точно това, което исках. Минах през може би даже загубена позиция. Накрая късметът бе на наша страна. ​​Още не мога да осъзная какво се случи, но съм изключително щастлива. Благодарни сме на федерацията - на г-н Милен Василев и на г-н Георги Градев, че ни дадоха възможността да дойдем тук и да представляваме нашата родина. И съм изключително щастлива, че се борихме със зъби и нокти абсолютно всички и успяхме да спечелим първото място. Късметлийка съм да имам около себе си хорта, които винаги ме подкрепят - моите родители, треньора ми, съотборничките. Сега всички искаме да чуем химна. Това са нещата, които ни мотивират. За мен не е приоритет фокусът да бъде насочен върху мен. Както и преди началото на турнира казах - се концентрирам върху играта и се старая да дам всичко от себе си и да помогна на отбора с каквото мога. Посвещавам тази победа на моето семейство. Искам да знаят, че много ги обичам и тази победа е за тях.”, каза Пейчева.

Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти