Ямбол има нов шеф

Ямбол има нов шеф

Диан Сухел Кайали е новият Председател на УС на БК „Тунджа“ Ямбол. На извънредно Общо събрание, членовете на Клуба избраха ямболският финансист да ръководи организацията. Той сменя легендата на ямболския баскетбол Станислав Говедаров, който подаде молба за овакантяване на този пост поради служебните си ангажименти. 

"Благодарим на Станислав за енергията и ентусиазма, с които защитаваше и ще продължи да защитава интересите на Клуба", споделиха от клуба.

Диан Сухел Кайали е роден на 23.09.1977 г. в гр. Ямбол. Възпитаник е на Математическа гимназия „Атанас Радев“. Той е част от детско-юношеска школа на Баскетболен клуб „Тунджа“ от 1989 г. до 1996 г. Висшето си образование завършва в УНСС гр. София, специалност „Счетоводство и контрол“ през 2001 г. През 2016 г. придобива квалификация в London school of business and finance, специалност Финансов мениджмънт. През 2024 г. ще завърши след дипломна квалификация в Национална спортна академия с профил „Треньор по баскетбол“. 

Член е на Управителния съвет на БК „Тунджа“ от м. януари 2020 г. Работи в „Алианс агрикол“ ЕООД с търговска марка „Патеса“ от 2001 г. и е управител на търговското дружество от 2020 г. Женен, с две деца. Притежаваните от него професионални квалификации, управленски умения и разнообразен опит му дават основание да вярва, че би могъл да допринесе за постигането целите на клуба. 

Основна цел в предстоящата програма като председател на БК е мотивиране на състезателите и треньорите в поддържането на добри отношения в нормална среда за работа за постигането на общите цели на клуба. Развитие на детско-юношеската школа и създаване на Детска баскетболна академия. Създаване на по-добри условия за спортно-техническото развитие на състезателите в клуба. Постигане на възпитание в ценности и формиране култура на поведение у младите състезатели чрез спорта баскетбол. Разчита на работа в екип и подкрепа на членовете на Управителния съвет на клуба.

Последвайте канала ни в

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти