Мастърс клас по волейбол за деца до 16 години в зала “Левски София”

Водещи специалисти в българския и италианския волейбол ще водят първия мастърклас за деца, организиран от Спортна зала "Левски София" и Sports Center Garitage Park . Програмата ще протече паралелно с масовия целодневен спортно-образователен камп Синьо лято 2023.

Треньорите, които ще работят с напредналите деца, са:

Георги Петров, главен треньор в школата на руския гранд Локомотив (Новосибирск), ще бъде водещ на заниманията между 4 и 8 юли. Наскоро той проведе треньорски семинар за работата с деца за федерацията по волейбол, който премина при голям успех.

Втората седмица (10 – 14 юли) е поверена на Петър Шопов, наставник на женското направление в Левски София, който има сериозен опит в работата с подрастващи и с мъже. Шопов също бе част от екипа на Локомотив, както и на националния отбор.

Третият гост-специалист е един от най-успешните треньори при подрастващите в България Драган Иванов. Главен методист във Виктория Волей, Марица и бивш селекционер на национални отбори в различните възрасти. Иванов избра в своя клас да акцентира върху работата на сервис и посрещане. Неговите тренировки ще бъдат между 17 и 21 юли.

За последната седмица сме подготвили една изненада – специалист с богата визитка от Италия, чието име ще разкрием съвсем скоро. Той ще бъде на линия от 26 юли до 30 юли.

Програмата е отворена за деца от различни клубове, които вече активно се занимават с този спорт и искат да усъвършенстват уменията си по време на лятото. Това е добра възможност за момчета и момичета да поработят по-специализирано и да надградят, когато обикновено клубовете почиват и се получава доста голяма пауза.

Специализираният клас е насочен към две основни възрастови категории:

- Момчета/момичета под 14 г.

- Момчета/момичета под 16 г.

Програмата на мастър класа включва една волейболна тренировка на ден с продължителност 1,45 ч и една кондиционна - в спортен център Garitage Park с треньори по физическа подготовка от Левски София. В рамките на седмицата ще децата ще имат и поне две специализирани лекции на волейболна тематика и ще имат възможността да посещават и някои от лекциите в програмата на Синьо лято в Garirage Park (виртуални пътешествия, астрономия, спортните герои и срещите с госта на седмицата).

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти