Националите загряват за Полша със здрави спаринги с Молдова

Националите загряват за Полша със здрави спаринги с Молдова

Националният ни отбор по бокс за мъже продължава подготовката си за Европейските игри в Полша. Първенството в Краков, което ще се проведе от 23 юни до 2 юли, е първа квалификация за Олимпийските игри в Париж догодина. На него ще се печелят квоти в 7 категории (до 51, 57, 63.5, 71, 80, 92 и +92 кг) при мъжете, както и в 6 при жените (до 50, 54, 57, 60, 66 и 75 кг).

Под наставленията на Жоел Арате, Александър Александров и Валентин Поптолев, националите ни провеждат здрави спаринги с боксьорите на Молдова. През следващата седмица има вариант те да пътуват и за кратък лагер във Франция, което ще бъде последен етап от подготовката преди Европейските игри в Краков.

„Момчетата са здрави, съставът до голяма степен е ясен, но има още време до турнира, като имаме и въпросителни в няколко категории. Много съм доволен от начина, по който всеки от тях се влага в тренировките. Показват желание и има ентусиазъм в работата ни. 

Това ме кара да съм оптимист, че ще постигнем целта си. Искаме максимален брой квоти да спечелим още сега, за да върви по-леко подготовката до Париж. Надявам се, че ще имаме и малко късмет на жребия, но това вече не зависи от нас“, коментира подготовката Жоел Арате.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти