Този уикенд Стара Загора ще бъде домакин на Републиканско по УШУ, Кунг Фу и Туй Шоу

Този уикенд Стара Загора ще бъде домакин на Републиканско по УШУ, Кунг Фу и Туй Шоу

Стара Загора ще бъде домакин на Републиканско първенство и Отворен турнир по УШУ, Кунг Фу и Туй Шоу през този уикенд. Това съобщават на официалната страница на община Стара Загора. Надпревата ще се проведе в общинската зала „Иван Вазов“.

В първенството ще вземат участие над 300 души от цялата страна.  Те ще се състезават в различни дисциплини, характерни за УШУ - форми в над 20 направления на спортни и традиционни китайски бойни изкуства, сред които Тайдзицюан, Вин Чун, Чанцюан, Нанцюан, Нангун, Багуа, Син И, Бадзицюан, Шаолинцюан и много други. В последните години голям интерес предизвиква и направлението Туй Шоу или „спортни бутащи ръце“, което ще донесе допълнителен адреналин за състезатели и публика.

Паралелно с Републиканското първенство, ще се реализира и отворен турнир, в който могат да вземат участие всички практикуващи китайски бойни изкуства от България, независимо дали са част от клубове, които са членове на Българската федерация по УШУ или не. Идеята на този иновативен формат е да събере на едно място всички, които обичат и изповядват философията и смисъла на УШУ/Кунг-Фу.

Организатори на проявата са Българската федерация по УШУ, Спортен клуб „Тайдзичюен център на семейство Ян в Стара Загора “, Община Стара Загора и Китайският културен център София.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти