Убедителни победи за Левски и ЦСКА - София на турнира на БФС за 1-и юни

Убедителни победи за Левски и ЦСКА - София на турнира на БФС за 1-и юни

Отборите на Левски и ЦСКА-София започнаха с убедителни победи на вълнуващия футболен празник по случай Деня на детето. Това е поредната инициатива на Българския футболен съюз в подкрепа на детския футбол, започнала силно днес на терените на Национална футболна база "Бояна" и Мини футболен комплес "Надежда". 

Малките сини таланти се справиха с ДИТ-Спорт с 3:0, а ЦСКА-София срази Славия с 10:1. В тази група утре се очертава истинско дерби между малките “армейци” и Национал, който също започна убедително – 6:1 над Левски-Раковски. Следващите мачове от групите в двата потока ще се играят утре, а на 4-и юни са полуфиналите и финалите. 

20 отбора и над 300 деца ще участват в турнира на БФС за Деня на детето
20 отбора и над 300 деца ще участват в турнира на БФС за Деня на детето

Над 300 деца и техните родители станаха участници в турнира, който ще продължи на двете локации и през целия уикенд. 20-те отбора са разделени в два потока, а форматът на надпреварата е по Футбол 5 (за деца, родени през 2015 г.). 

Българският футболен съюз обезпечава изцяло състезанието с осигуряването на терени, съдии и делегати за двубоите. Всеки отбор участник ще получи футболни топки, всяко дете - медал за участие, а призьорите в турнира ще бъдат наградени с купи и спортни екипи.

Още от Юноши

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти