Мартин Копривленски: Копирам техники от Адесаня, Перейра и брат ми, киковете са силното ми оръжие

Мартин Копривленски: Копирам техники от Адесаня, Перейра и брат ми, киковете са силното ми оръжие

Балканският шампион по кикбокс Мартин Копривленски коментира предстоящото си участие на MAX FIGHT 53, където ще се изправи срещу румънеца Жалуба Овидю в среща от стил К-1, в категория до 70 кг.

"Все още не сме навлизали в подробности относно съперника. Треньорът ми Марио Кирилов винаги проучва много детайлно всеки наш опонент и сега ситуацията няма да бъде по-различна, сигурен съм", каза Копривленски. За него това ще бъде 4-о участие в среща под егидата на промоутъра.

Мартин се върна назад и към спечелването на балканската титла. Той беше гост в подкаста "Неформално с Георги Петков".

"Помня, че исках да победя, за да вдигна след това българския флаг над главата си. Така и направих. Много бяхме щастливи всички в българския щаб. И тогава Марио Кирилов беше в ъгъла ми. Винаги ме е подкрепял във важните моменти и заради това, когато дойдох в София, реших директно да отида при него", отбеляза гостът ни.

"Брат ми е много важен за мен и израстването ми в спорта. Винаги е намирал правилните думи, за да ме подкрепи в точния момент. Освен това, разбира се, ми е помагал и в тренировките. "Откраднал" съм си много техники от него.

И от други популярни бойци също. Израел Адесаня, да речем. Да, точно "куесчънмарк" кикът срещу гръцкия ми съперник на Night of the Titles беше изкопиран от него. Следя изявите им с Алекс Перейра още много преди да се присъединят към UFC", призна Копривленски.

"Имам конкретни планове за своето бъдеще. Не желая да ги разкривам, защото съм много суеверен. Когато дойде правилният момент, ще ги оповестя", загатна Мартин, който беше категоричен, че ще се раздаде на максимум в престоящата си битка, както го е правил винаги.

Какво още сподели той, вижте в целия разговор с него:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти