БФС стартира серията от срещи-дискусии за развитието на детския футбол в страната

БФС стартира серията от срещи-дискусии за развитието на детския футбол в страната

На 16 януари в Пловдив стартира поредицата от срещи-дискусии за развитието на детско-юношеския футбол, инициирана от ръководството на Българския футболен съюз. През следващите две седмици техническият директор Георги Иванов, главният методист Лъчезар Димов,  както и други ръководни фактори от структурите на централата ще се срещнат с представители на детско-юношеските школи на клубове, школи и академии от всички зони и области в страната, пише сайтът на футболната ни централа.

Още първото издание в Пловдив протече при сериозен интерес и ангажимент от страна на ръководители, треньори и футболни специалисти от региона.

БФС представя ново партньорство
БФС представя ново партньорство

По време на семинарите БФС представя целите и насоките за работа в детско-юношеския футбол, заложени в стратегическия план за следващия 4-годишен период, както и конкретни методики за развитие на детско-юношеските школи по места спрямо целите и условията, с които разполагат. Ключова част от презентацията са резултатите и изводите от стартиралата през септември 2022 г. Национална програма за обучение на таланти за футболисти до 14 г., както и въвеждането на новата онлайн академия, разработена от БФС, в помощ на всички клубове и детско-юношески школи в страната.

Напълно безплатен достъп до нея вече имат всички заинтересовани участници във футболния процес, които могат да се  възползват от огромен обем база данни, методики и тренировъчни упражнения в широк диапазон (U6-U15) по холандски модел.

Важен елемент от срещите е възможността за широка дискусия и обратна връзка от страна на представителите на клубовете, школите и академиите за проблемите и конструктивните решения за развитието на детско юношеския футбол.

След Пловдив, серията от срещи продължава в Бургас (17 януари), Варна (18 януари), Велико Търново (23 януари), Монтана (24 януари), Благоевград (26 януари) и София (27 януари). Възможност за участие имат не само ръководителите на школите, но и всички останали представители на детско-юношеския футбол от всички нива.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти