Гледай на живо

Старт на инициативата "София - световна столица на спорта 2024"

Михайлов за Кашай: Подписали сме с известен човек, за да не му се бъркат в работата, но това явно пречи на някого

Президентът на БФС Борислав Михайлов говори пред медиите след откриването на новия тренировъчен миникомплекс по футбол в гр. Аксаково. Освен по новия комплекс, шефът на футболния съюз говори и за проблемите със съдийството, както и за националния ни отбор и първенството.

Борислав Михайлов откри новия миникомплекс по футбол в Аксаково
Борислав Михайлов откри новия миникомплекс по футбол в Аксаково

“Много се радвам, хубав ден, хубаво е за всички деца. Продължава футболният съюз да инвестира чрез програмите на УЕФА и ФИФА, това е много важно за спортната инфраструктура и най-вече футболната.

Може би това е 20-ата инвестиция от подобен мащаб. И много малки игрища сме правили, но това е едно от големите. Благодарение на кметовете е това, те контактуват с нас, дават земята, ние инвестираме и остава в тяхна полза. Важно условие е да има инфраструктура и да се развиват децата.

Това са чисти пари на БФС, не от бюджета, а от програми на УЕФА и ФИФА. Няма такива пари за голям стадион. Голям стадион трябва да го направи държавата”.

Михайлов коментира и последните нападки по съдиите и шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай.

“Всички гледате и други първенства, турнири и т.н. Навсякъде има грешки, БФС инвестира над 20 милиона евро да се подпомагат съдиите с тази система. Проблемът е, че е много ново, 2 години, съдиите не са толкова опитни, някои бъркат, със сигурност нецеленасочено, призовавам за търпение, защото ние сме инвестирали, платили и плащаме непрекъснато за развитието на тези съдии, курсове и т.н. Неслучайно сме направили договор с много известен човек, точно, за да не му се бърка в работата. Може би, и най-вероятно, това пречи на някого. Може да го бойкотират вътрешно, не знам, но съдийството е сложна тема.

ЦСКА - София се присъедини към Ботев в искането на оставката на Кашай
ЦСКА - София се присъедини към Ботев в искането на оставката на Кашай

Той е унгарец. Има си своето самочувствие, има довод да развива българското съдийство. Към момента не се постига нужното, което аз съм очаваквал, с неговото привличане, но призовавам към повече търпение”.

“Кръстаич очевидно се харесва на всички и според мен беше правилното решение да привлечем чужденец на поста. Към момента му се получва, пожелавам му късмет, групата е трудна, но може да се играе и ние ще се опитаме да се класираме.

Какъв е шансът да се класираме на голямо първенство ще ви кажа, когато свършат мачовете. Със сигурност групата е такава, че може да се надиграваме”, заяви Михайлов относно националния ни отбор.

“Има си и във футбола, и в живота стандарти. Лудогорец има най-големия бюджет, привличат най-добрите футболисти за тях и са на мястото, което заемат, в момента първенството е интересно, има близки отбори. С нашите големи усилия терените са по-добри. Всички имат осветления, предават се мачовете, така че българското първенство мисля, че е доста добре.

Разширява се и женският футбол. Не сме от страните като Германия, Норвегия, Франция, които да развиват женския футбол много, но правим всичко възможно и продължаваме в тази насока”, завърши президентът на БФС.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти