Чочев: Головете не са моя задача, играя дефанзивен халф

Голмайсторът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев получи наградата за най-добър футболист на 12-ия кръг от efbet Лига. Звездата на "червените" блесна с два гола и асистенция при победата с 3:1 над Локомотив (Пловдив) и вече има 13 точни попадения на сметката. Любопитно е, че въпреки отличната форма, в която се намира, засега бившият ас на Палермо не попада в селекцията на Младен Кръстаич. Чочев довери, че дъщеричката му Ивайла е на първо място в неговия живот и разясни на коя позиция на терена се чувства най-добре.

"Обичам да играя и играя в момента дефанзивен халф, това е позицията, на която съм играл почти през цялото време в моята кариера. С изключение на моментите, когато мои колеги са били контузени и съм ги замествал. Доста по-различен е животът вече, може би съм по-отговорен, цялото ми внимание е насочено към моята дъщеричка, всичко друго е на втори план, тя е на първо място, може би имам допълителна сила от нея. Успявам да се наспя, да (смее се).  

7 Ивайло Чочев е футболист на 12-ти кръг

Нормално е да има повече изисквания към нас, напрежението в отбора е по-голямо, по-напред сме в класирането, може би отборът има по-голямо самочувствие, надявам се да продължим с доброто представяне и да се задържим в тройката. Не усещам по-специално внимание от защитниците към мен спрямо миналата година. Моята задача не са головете, но се радвам, че в момента бележа и помагам да сме горе в класирането. Имаме 22 основни футболисти, равностойни, които могат да започнат веднага мача. При нас няма 11 човека, които да са постоянни титуляри. 

7 Ивайло Чочев е футболист на 12-ти кръг

Може би след Лудогорец ние имаме най-дълга скамейка и широк състав - когато играта на върви на някого, може да влезе друг на негово място и да помогне. Купата на България е най-прекият път към отличие, така че ще се целим възможно най-напред в този турнир, разбира се. Ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще е най-добрият завършек на сезона. Трудно ще е, но ще се борим до самия край. Това ще е плюс и за всички млади момчета в нашия отбор - да могат да се развиват. 

23 Локомотив (Пловдив) - ЦСКА 1948

Трудно бих наредил финалната тройка, отборите сме на една-две точки разлика, може би и зимната селекция ще окаже влияние, започват наказания за картони, тежки терени идват - ако някой се откъсне в класирането, ще мога да кажа", заяви Ивайло Чочев в пресклуб "България".

Снимки: Владимир Иванов

Още от БГ Футбол

Виж всички