Клубовете вече счупиха рекорда за летни трансфери, въпреки че остава седмица до затварянето на прозореца

Клубовете вече счупиха рекорда за летни трансфери, въпреки че остава седмица до затварянето на прозореца

Клубовете от Премиър лийг вече са счупили рекорда за най-много похарчени пари по време на летен трансферен прозорец, въпреки че до затварянето на пазара остава още седмица. Според данни на финансовата компания „Делойт“ до момента клубовете от елита за хвърлили 1,5 милиарда паунда за нови попълнения. Предишният рекорд бе от лятото на 2017 година, когато бяха похарчени 1,4 милиарда.

До момента най-скъпите входящи трансфери са на Дарвин Нунес, за когото Ливърпул плати на Бенфика първоначално 64 милиона паунда, като с бонусите сумата може да нарасне до 85 милиона, както и на Каземиро в Манчестър Юнайтед срещу 60 милиона първоначално, които с бонусите ще достигнат 70 милиона.

Тотнъм похарчи 60 милиона за Ричарлисон, а Манчестър Сити даде 51,2 милиона за Ерлинг Холанд. Челси плати 50 милиона за Рахийм Стърлинг и повече от 60 милиона за Марк Кукурея.

До момента цели 14 играчи са били привлечени за суми от над 30 милиона паунда.

В следващите дни се очакват и няколко от най-мащабните трансфери, сред които преминаването на Антони в Манчестър Юнайтед и на Александър Исак в Нюкасъл. Това означава, че със сигурност общата сума ще нарасне още повече.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти