Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: Саяна (Хасково) - Загорец (Нова Загора) 0:0

Кашай дава за пример ситуацията от Левски - Хамрун, повиши оценката на българското съдийство

Предстедателят на съдийската комисия към БФС Виктор Кашай повиши оценката на българското съдийство от “4” на “4,2”. Той говори за реферите при представянето на новия спонсор на БФС.

“Гледах много мачове на български клубове в евротурнирите. Имаше някои спорни ситуации. Имаше спорни моменти. Някои ситуации бяха отсъдени в полза на българските клубове, в други имаше отсъждания в ущърб на българските отбори. Но това показва, че дори на топ ниво съдиите не са застраховани да правят грешки. Когато българските съдии грешат, може би трябва да помислим върху това нещо. Тук е момента да кажа още веднж колко съм радостен, че ВАР работи в българското първенство, той подпомага на реферите. Имаше спорни моменти - такъв е животът и спортът. Никой не е застрахован от такива ситуации.

Разбрах за казуса с Левски и жалбата до УЕФА. За съжаление не съм юрист и не знам какви процедури са се случили в УЕФА. Но ситуации като тези ни служат за урок. Показваме ги на българските съдии за да могат да реагират по-правилно в следващ момент, ако пак се повторят подобни ситуации. Стараем се да обучаваме българските съдии и чрез такива моменти. Радостен съм, че доста време обсъждаме европейските мачове, а не говорим нищо за българските. Това значи, че всички вие сте щастливи със съдийството в нашето първенство.

Преди поставих оценка “4”. Сега бих поставил 4,1 - 4,2. Това е дълъг процес. Той отнема доста време. Нещата не могат да се порменят за няколко седмици или месеци. Съдиите са като футболистите - когато направиш трансфер в Ювентус, ти трябва известно време за адаптация. Не можеш да се представш на най-високо ниво. Стараем се да показваме и добрите моменти, и слабите представяния”, коментира Кашай.

Още от БГ Футбол

Виж всички