Трима българи се класираха за полуфиналите на Европейското първенство по кану-каяк в Мюнхен

Трима българи се класираха за полуфиналите на Европейското първенство по кану-каяк в Мюнхен

Мирослав Кирчев се класира за полуфиналите на 1000 метра едноместен каяк на Европейското първенство по кану-каяк в Мюнхен (Германия). 

Кирчев завърши четвърти в първа серия с време 3:37.626 минути. Само първият Балинт Копач (Унгария) се класира директно за финала. Полуфиналите в дисциплината ще се проведат утре сутрин.

При жените на 1000 метра едноместен каяк националката Александра Михалашвили също достигна до полуфиналите, давайки четвърто време в своята серия. Михалашвили завърши за 4:05.518 минути и в петък ще опита да стигне до финалите.

Още един българин се класира за полуфиналите от сутрешната сесия в кану-каяка в Мюнхен. Ангел Кодинов завърши седми в първа серия на 1000 метра едноместно кану. С време 4:21.167 минути той остана последен в серията, но намери място сред полуфиналистите в утрешния старт.

По-късно днес Кодинов ще участва и в сериите на 500 метра едноместно кану, Александра Михалашвили ще се състезава и на 500 метра едноместен каяк при жените, а двойката каяк на България - Мирослав Кирчев и Свилен Йорданов очаква старта на 500 метра.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти