Петър Александров: Mачът с ЦСКА е много важен за Базел, бюджетът им е обвързан с ЛК

Бившият национал Петър Александров даде компетентно мнение от Швейцария преди сблъсъка между ЦСКА - София и Базел в плейофите от Лигата на конференциите. Някогашният нападател оценява шансовете като 55:45 в полза на швейцарския отбор. 

"Базел са нов отбор и не са свикнали още един с друг. Имат доста млади играчи, а им останаха трима или четирима по-опитни. Като най-опасен футболист мога да определя централния нападател Анди Зекири. Допреди две години беше в Лозана, после в английския Брайтън, а през миналия сезон игра под наем в Аугсбург. Алекс Фрай опитва да налага атакуващ стил, като използва много атаките по фланговете. 

21 ЦСКА-София - Септември

Може би шансовете са 55 на 45 за Базел. Радвам се, че ЦСКА победи в Ирландия. Все пак в момента само те и Лудогорец останаха да защитават реномето на българския футбол. За Базел тези мачове са жизненоважни, защото имат финансови проблеми. Доколкото разбрах, са си планирали бюдбета, като очакват приходите от участие в груповата фаза на Лигата на конференциите”, заяви Петър Александров пред “Мач Телеграф”.

Още от БГ Футбол

Виж всички