От Берое нарушиха мълчанието си

От Берое нарушиха мълчанието си

Баскетболният отбор на Берое ще участва в мъжкото баскетболно първенство през новия сезон. Това потвърдиха с изявление от клуба, в което се посочва, че е имало вариант тимът от Стара Загора да приключи участието си в НБЛ. “Зелените” обаче не само ще се състезават в елита, но също така ще имат девет отбора при подрастващите, както и в Балканската лига. Селекцията в мъжкия тим почти е приключила, като в близките дни ще започне обявяването на новите имена в отбора за новия сезон.

Ето какво написаха от Берое на официалната си страница във "Фейсбук":

"Цяло лято умишлено мълчахме. Мълчахме и понасяхме знайни и незнайни хора, всякакви аматьори или псевдо приятели, така наречени доброжелатели, да се упражняват фриволно над имената ни. 
Мълчахме защото решихме че е по-добре ние да отнесем негативните, а не хората които ни помагат във всякакви трудни моменти, наши приятели, спонсори или рекламодатели, или който и да е който отделя пари за клуба. 
Ние ще го преглътнем! 

Истината е, че в продължение на последните 4 години, амбициите на всички нас, включително вашите, се разминаваха с финансовата стабилност в клуба. 
Редуцирахме се 30% за сезон 20/21 след ковид пандемията и още нови 50% за миналия сезон 21/22 в търсене на нормалитет и стабилност. Уви и това не помогна и след февруари всичко се срина. По нещастно стечение на обстоятелствата, след пандемията е налице една безсмислена война, която има катастрофални икономически последици навсякъде по света. 

Не на последно място, цяла Стара Загора спасява цар футбол, след внезапното прекратяване на държавното финансиране. Наясно сме с обективните обстоятелства и си знаем мястото! Ние търпеливо изчакаме реда се, който сме сигурни ще настъпи в подходящия момент. 

В тази ситуация, това лято, пред нас стоеше тежък избор. Дали да отстояваме съграденото или да се предадем, да вдигнем ръце и в този момент да кажем бяхме до тук. Може би всеки един нормален човек, щеше да го направи! .... 

Но да зачеркнем с лека ръка това че въпреки проблемите, от влизането ни в елита преди 10 години, спечелихме абсолютно всякакви комплекти медали от НБЛ без златните, спечелихме купа на България и всички призови класирания в турнира, купи Балкански лиги и прочие полуфинали, финали. 

Да зачеркнем без да ни мигне окото 200 деца със 7 треньора създадена детска школа от нула, от която излизат старозагорци национални състезатели и професионални баскетболисти. 

И понеже на малко хора им е ясно какво струва това, не само като пари, като усилия, лишения, работа, безсъние, здраве, кал и мръсотия.... 

НЕ БЛАГОДАРЯ! 

Ние решихме да се борим докрай! 

Ще участваме с 9 отбора подрастващи в първенствата. 

Ще участваме в НБЛ и водим разговори за участие в БИБЛ. В добавка, селекцията в клуба почти приключи и в близките дни ще ви запознаем с действащите лица. 

Няма назад и само Берое!", пишат "зелените".

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти