Юсуф Нуркич: Участието ни на ЕвроБаскет 2022 ще бъде несигурно до самия край

Юсуф Нуркич: Участието ни на ЕвроБаскет 2022 ще бъде несигурно до самия край

Голямата звезда на босненския баскетбол Юсуф Нуркич говори относно финансовите проблеми на местната федерация, в резултат на които участието на страната на ЕвроБаскет 2022 все още не е сигурно.

“Колкото и да не ни се иска целият този цирк да не ни пречи, не мога да твърдя обратното. Разбираме, че ситуацията е турбулентна. Надявам се такива неща да не се случват в бъдеще. Все пак атмосферата в отбора е страхотна и именно това ни крепи.

ЕвроБаскет 2022 може да остане с един участник по-малко
ЕвроБаскет 2022 може да остане с един участник по-малко

Въпросът е дали ще успеем да отидем на ЕвроБаскет 2022. Ако отидем, ще съм много радостен. Европейското първенство е една от най-големите надпревари, където всеки може да победи всеки. В крайна сметка участието ни на шампионата ще бъде несигурно до самия край. Нямам никакви съмнения в това, че сме качествен отбор. Важното е дали ще можем да го покажем на първенството”, сподели Нуркич пред медиите в страната.

Босна и Херцеговина ще отпътува за Естония в петък, като през уикенда ще се изправи срещу Естония и Белгия. На ЕвроБаскет 2022 селекцията на Адис Бечирагич трябва да срещне Франция, Литва, Словения, Германия и Унгария в изключително силната група “B”.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти