Испанската футболна федерация отрече да разследва журналисти

Испанската футболна федерация отрече да разследва журналисти

Испанската футболна федерация отрече да разследва журналисти, за да разбере откъде са изтекли аудиозаписи и документи, свързани с президента Луис Рубиалес и защитника на Барселона Жерар Пике. 

Изтеклите материали показаха, че Рубиалес и Пике договарят подробности за изгодна сделка за провеждане на Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия. И двамата отрекоха да са извършили нещо нередно. 

От вестник Ел Конфиденсиал, който публикува повечето документи и аудиозаписи, заявиха в понеделни, че федерацията е започнала разследване срещу журналист от Ел Мундо, за да се опита да разбере за участието му в изтичането на информация. 

Испанската федерация отговори с изявление, в което се казва, че разследва двама свои служители, но не и журналисти. Според нея случилото се е част от акция за за очерняне на имиджа на Рубиалес, който смята да се кандидатира за нов мандат начело на организацията. 

От случилото се се възползва президентът на Ла Лига Хавиер Тебас, който призова властите да направят нещо срещу Рубиалес, за да го "спрат да шпионира хората".

Снимса: Ел Паис

Още от Футбол свят

Виж всички