Президентът на Ница: Преминаването на Кристоф Галтие в ПСЖ е добре за всички

Президентът на Ница: Преминаването на Кристоф Галтие в ПСЖ е добре за всички

Президентът на френския елитен клуб Жан-Пиер Ривер заяви, че не таи никакви лоши чувства към Кристоф Галтие и му желае всичко най-добро в Пари Сен Жермен.

Галтие напусна Ница на 27-и юни и очакванията са той да наследи Маурисио Почетино начело на шампионите на Франция. Галтие в момента се намира на върха на славата, след като напусна Лил, където също имаше резултати. Той се премести на Лазурния бряг в Ница и успя да продължи възходящата линия на развитие, превръщайки ги в претенденти за топ 3. И макар да завършиха на 5-о място и да си гарантираха участие в Лигата на Конференциите, южняците стигнаха до финала за Купата на страната, елиминирайки по пътя си Пари Сен Жермен.

Голямата амбиция на самия Галтие беше да вкара Ница отново в Шампионската лига, но никой не го упреква за пропуснатата възможност. И въпреки това Ривер е щастлив, че доскорошният му треньор има шанса да води пълен със звезди отбор като Пари Сен Жермен и смята, че подобно развитие на нещата е добре за всички.

"Много съм щастлив, че Кристоф има възможността да тренира ПСЖ и винаги ще го държа под око. Това подреждане на звездите е добро за всички ни", казва още Ривер.

И думите му идват на фона на информациите, че в последно време Галтие не си е говорил по никакъв повод със спортния директор Жулиен Фурние, а между двамата е имало напрежение.

"Имаше търкания, които не биваше да излизат в пресата. Но когато вървиш към големите, и вниманието към тебе е като към голям. Нормално е журналистите да търсят информация", казва той.

"За много хора може да изглежда объркващо и странно, но успях да обясня стратегията си на директора по спорта на компанията INEOS Дейв Брайлсфорд. Галтие се показа като добър треньор при нас, нека отиде на по-високо ниво, за повече пари. За нас е реклама, за него е ново предизвикателство.

"От друга страна, ние можем да се върнем към корените си, а именно да играем отново атакуващ футбол, да търсим головете и зрелището – нещо, което загубихме в последните три години. Искам да го виждам от най-малките деца в школата до първия отбор, казва още президентът на клуба.

Очакванията са, че наследник на напусналия Галтие ще бъде Люсиен Фавр, който води отбора с успех от 2016-а до 2018-а година.

Още от Футбол свят

Виж всички