Ясен Петров: Надявам се да бъдем подкрепени, трябва да сме агресивни, дръзки и умни

Националният селекционер Ясен Петров говори преди предстоящия старт на новата кампания на Лигата на нациите. На 2 юни България се изправя срещу Северна Македония на “Хювефарма Арена” в Разград, а специалистът призна, че се надява на голям фенски интерес.

Двама от националите на България ще се срещат с фенове във Варна
Двама от националите на България ще се срещат с фенове във Варна

“Надявам се на голям фенски интерес. Надявам се да бъдем подкрепени. Ако не си поставяме големи цели, не виждам как ще израстваме като отбор. Целта досега беше да подмладим отбора, сега имаме добра сплав между опит и младост. Дойде времето за резултати. Преди малко имахме видео разбор от мача с Хърватия, надявам се да сме извадили поуките и отборът ни да играе по друг начин на 2 юни срещу Северна Македония. Думичките, които ми влиза в глава е агресивни, дръзки и умни“, сподели Ясен Петров пред “Арена спорт”.

Относно Георги Йомов и цялата ситуация около футболиста, националният селекционер заяви:

“Ние го подкрепяме изцяло. Вчера стана една лека контузия, надявам се, че ще се възстанови, той е част от нашия отбор и се надявам, че ще помогне на отбора“.

“Божидар Чорбаджийски и Пламен Гълъбов, ние ги следим постоянно и много искрено се надяваме да помогнат на отбора. Антон Недялков не искам да коментирам, изключително много разчитаме и на него. В момента в световния футбол нещата са много изравнени. Италия не успя да се класира за Световно първенство, европейски шампион. Не искам да мисля за Грузия и Гибралтар, сега мислим за 2 юни, а след това за другите отбори“, каза още Петров.

Наставникът призова феновете за подкрепа в домакинските срещи на националния тим.

„Ние играхме само 5 мача в България, три от тях бяха със зрители, които спечелихме, два бяха пред празни трибуни, както и 10 мача навън. Почти навсякъде привържениците подкрепяха домакините, този отбор има нужда от подкрепа, има нужда да изпита това чувство на собствен терен, да има публика, която да го вдигне в трудните моменти“, завърши селекционерът на България.

Още от БГ Футбол

Виж всички