Трета купа на АФЛ е целта на Дунав (Русе)

Дунав (Русе) е сред традиционните центрове на родния футболен елит. Десетилетия е неизменна част от двете най-висши нива на клубния ни футбол – днешните професионални Първа и Втора лига. Наред с това утвърждаване, Дунав е записал и успехи в аматьорския елит. „Драконите“ и Поморие са единствените клубове печелили по два пъти най-престижния турнир от това ниво на футбола ни – купата на Аматьорската футболна лига. Русенци триумфират в надпреварата през 2004 и 2015 година. Сега имат шанс да станат единствения клуб вдигнал трофея три пъти. 

Дунав удари Саяна и е на финал за купата на АФЛ
Дунав удари Саяна и е на финал за купата на АФЛ

Ще успят ли … Ще стане ясно утре вечер, когато селекцията на треньорския тандем Мартин Цирков – Ивайло Кирилов излиза в 17:30 часа на стадион „Ивайло“ във Велико Търново срещу Витоша (Бистрица) във финала на настоящото издание на турнира. Дунав достигна подножието на върха след като елиминира последователно отборите на Септември (Тервел), Локомотив (Русе), Устрем (Дончево), Волов (Шумен) и Саяна (Хасково).

Дунав победи Волов в североизточния финал за купата на АФЛ
Дунав победи Волов в североизточния финал за купата на АФЛ

„Стартирахме в настоящото издание на турнира с мисълта да го спечелим. Ако го направи ще е за трети път, което никой отбор не е постигал. Това предопределяше целта ни във всичките ни мачове до края. Досега го постигаме. Остана още един двубой – най-важният. Няма да ни е лесно. Витоша ни превъзхожда с опит. Достатъчно е да споменем само Емил Гъргоров. Всички познават класата му. Но в състава на съперника има и други опитни футболисти. Уважение към Витоша. Ние обаче излизаме да доведем целта си до успешен край – да вдигнем купата. Вече съм го постигал, но искам отново, трета купа в клубната витрина“, коментира пред Sportal.bg председателят на Управителния съвет на Дунав и капитан на тима Диян Димов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти