Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: ФК Крумовград - Саяна (Хасково)

Мъри не смята себе си за кой знае какъв фактор и се притесни за феновете

Наставникът на Левски Станимир Стоилов е уверен, че неговият отбор ще спечели утрешния финал за Купата срещу ЦСКА - София. Мъри заяви, че ако футболистите му се представят на максимума, би трябвало да победят. Специалистът е категоричен, че играчите му могат да обърнат историята на Левски, но не желае 120-минутен финал, защото се притеснява за здравето на привържениците.

“Остава утре да изиграем мача както подобава на нашия отбор. Предполагам, че има по-голямо напрежение, отколкото се очаква, защото на футболистите им е обяснено колко голяма е отговорността. Тези играчи могат да обърнат историята. Със своето предстаяве върнаха надеждата, желанието на хората да посещават мачове. Върнаха изискването към тях и към името Левски.

Колкото по-скоро Левски започне да печели важни мачове, толкова по-бързо ще се върнем към това, което трябва да е Левски. Ако се класираме за Европа, ще е като мини шампионска титла.

За нас ще е най-важно, ако всичко приключи с евроучастието ни в утрешния мач.

Притеснявам се от по-голямо напрежение, отколкото от по-малко. Има някаква промяна да печелим важни мачове. В някои успяхме. Изправяме се срещу отбор, който две години играе в групова фаза в Европа. Имат самочувствие, но мисля, че имаме сили да се справим.

Изключително важна е футболната увереност. Последните ни мачове са с голям заряд, пред много привърженици. Трябва да изиграем в стил “Левски”. Ако играем на максимума, би трябвало да спечелим. Но ако противникът е по-добър, няма какво да направим.

Подхождаме с цялото ми уважение и респект към Алън Пардю - както към неговата кариера, така и към противника. Имаше две години да се аклиматизира, сигурно е участвал и в селекцията. Вече казах - трябва да играем на максимума и тогава може да се надяваме на успех.

Не искам да достигам до 120 минути, защото се притеснявмам за привържениците. Трябва да им дадем спокоен финал.

Утрешният мач и победата първо е залог за хората, левскарите, които изстрадаха последните години, и второ - ще помогнат финансово на клуба. Левски не може да променя стратегията и финансовите параметри, докато не се стабилизира.

Не смятам себе си за кой знае какъв фактор. Да, с мен има малко по-голяма увереност от това, че съм печелил много пъти. Мога да дам на футболистите нужните знания за това как Левски играе такива исторически мачове. Нашата роля е до тъчлинията. След това са футболистите. Най-важното е как отборът ще действа като колектив, а не като единици. Колективът трябва да избута героите.

Всички футболисти на противника са на добро ниво. Носители са на купа и са играли в групова фаза на Европа. Не мога да отлича персонално техни играчи. За мен е важен колективът”, каза Станимир Стоилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички