Огромна промяна в света на FIFA

Огромна промяна в света на FIFA

Популярната футболна видеоигра FIFA ще бъде ребрандирана изцяло през юли 2023 година, обявиха от EA SPORTS. След близо 30 години хегемония в света на електронните спортове, като през това време заглавието запали страстта към футбола на милиони хора и генерира 20 милиарда долара приходи на Electronic Arts, от другата година играта ще бъде променена драстично. 

Главната новост е в името на футболния симулатор, което ще бъде променено на EA SPORTS FC. Това преименуване е вследствие от прекратяването на взаимоотношенията между EA и FIFA. Заради отсъствието на футболната федерация от листа на партньорите световното първенство в света на играта вече няма да е така реалистично, ако изобщо бъде включено. 

От Electronic Arts уверяват, че промяната е позитивна, като те са се постарали да останат в същите отношения с повечето шампионати, сред които: Премиър Лийг, Ла Лига, Бундеслига, Серия "А" и други. 

Освен това останалите "модове" за игра си остават достъпни, а създателите на футболния симулатор ще наблегнат още повече на добавянето на нови лиги, играчи и стадиони.

Aвтор: Йоан Иванов

Още от eSports

Виж всички