За силата на мечтите

За силата на мечтите

Легендата на българския волейбол Владимир Николов сподели, че е много щастлив от представянето на сина си Александър в американското колежанско първенство. 18-годишният посрещач и състудентите му в Лонг Бийч загубиха финала за титлата, но талантливият българин бе оределен за Играч на годината и за Новак на годината в САЩ. Освен това Асоциацията на американските волейболни треньори (AVCA) го постави в идеалния отбор на най-добрите студенти през кампанията на национално ниво.

“Когато децата те правят щастлив! Изпращайки Алекс за Америка, му казах: " Хайде, покажи какво можеш и въпреки че си само на 18 и отиваш на съвсем непознато и различно място, се бори до последно. Наградата Новак на годината може да е твоя”. А той ме погледна право в очите и ми отвърна: "Тате, това признание не ми е толкова интересно, аз ще се боря за отличието Играч на годината”. И накрая грабна и двете като се превърна в първият новак /първокурсник/ в историята на американския волейболен шампионат, който бива определен за Играч на годината. За един сезон порасна и възмъжа, накара американците да го уважават и ценят. След Радо Парапунов отново имахме българско участие на финала на първенството. Този път останахме втори, но Алекс и отбора му се бориха до последно. И мисля, че много скоро ще бъдат и на върха. Дерзай, момче!”, написа Владо Николов във Фейсбук.

Когато децата те правят щастлив! Изпращайки Алекс за Америка, му казах-" Хайде, покажи какво можеш и въпреки, че си само...

Публикувахте от Vlado Nikolov /Владо Николов в Вторник, 10 май 2022 г.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти