Кьолн и Шалке чакат наказания заради нахлуването на терена на техни фенове

Нахлуванията на терена през уикенда в Първа и във Втора Бундеслига бяха предадени на дисциплинарната комисия на Германския футболен съюз (ГФС). Наказанията най-вероятно ще бъдат финансови, но може да се стигне и до затваряне на част от трибуните на отборите-домакини за следващите мачове. От ГФС обясниха днес, че Кьолн от елита и Шалке 04 от второто ниво са били информирани, че разследването започва, след като вече са изискани видеозаписи и писмени обяснения.

Няколко хиляди привърженици на Кьолн нахлуха на терена по време на мача с Волфсбург, който въпреки поражението с 0:1 от Волфсбург, им гарантира европейско участие през новия сезон.

Около 2000 привърженици на Шалке 04 пък навлязоха на терена и си отчупиха части от самото игрище, както и откъснаха парчета от мрежите на вратите след драматичната победа с 3:2 над Санкт Паули. Този успех им гарантира завръщане в Бундеслигата след един сезон изгнание във второто ниво. Парчета от терена и части от мрежите на вратите се приемат като паметни сувенири от мача, който е гарантирал историческо събитие за клуба.

Още от Футбол свят

Виж всички