Сердюк: Времето ще покаже дали ще остана в Черно море

Евгений Сердюк е един от най-добрите нападатели в Първа лига в момента със своите 12 попадения. Техника, изключителна подвижност по целия фронт на атаката, „кинжален” удар и сериозна работоспособност в дефанзивен план. Всичко това го превърна в ключова фигура в Черно море и логично с представянето си прикова върху себе си вниманието на доста клубове. В интервю за Дарик радио украинецът заяви, че има вариант и да остане на „Тича”. Той сподели очакванията си за предстоящото домакинство срещу Левски и заяви, че в петък иска да се реабилитира пред съотборниците си за предишния двубой. Сердюк каза, че вярва в отбора си, който трябва да побеждава, а като силните му страни посочи колективът, контраатаката, реализирането на ситуациите и най-стабилната защита.   

Жека, правиш много силен сезон с екипа на Черно море. Трети си сред голмайсторите, като се има предвид, че по-късно се присъедини към отбора. Това ли е най-резултатният сезон за теб в кариерата ти?

-    Да, този сезон за мен бе много резултатен, дори най-резултатният в моята професионална кариера.

Колко гола си беше поставил като цел пред себе си до края на сезона ?  
-    Поставил съм си 2 цели. Първата е да вкарам повече от 10 гола, което вече направих и продължавам да вкарвам, а втората - да попадна в тройката на голмайсторите в нашата лига, за което аз говорих в едно интервю.
Радвам се, че постигнах своите цели. При тази ситуация, това което става в моята страна, малко ми е трудно да си събера мислите и да работя на 100 процента. Но аз успях и се радвам, че помогнах и на отбора, и на Украйна с моите голове, показвайки какво Прави Русия...

Къде и как те намери Илиан Илиев? Кое те накара миналата година да приемеш офертата на Черно море?

-    Нещата стояха така -  разтрогнах с Боависта. Защо го направих? Случиха ми се поредица от  неуспехи и понякога трябва да отстъпиш крачка назад, за да направиш после две напред. Ето защо си дадох една година почивка от футбола. Как ме забеляза треньорът? Той ме намери в инстат. Отправи ми предложение и така се присъединих към отбора без да мисля дълго, защото вече футболът ми липсваше. Достатъчно си бях починал.

Много важен мач предстои на 6 май срещу Левски. Какви са очакванията ти за този двубой?

-    Да, предстои ни труден мач, но ние трябва да побеждаваме. Аз искам да се реабилитирам за предишния мач и за своята грешка, с която подведох отбора. Ние ще имаме липсващи играчи за този мач, но противникът също.

Какви са впечатленията ти от тима на Левски и кои са силните страни на Черно море?

-    Отборът на Левски се държа грубо, провокира и ние се подведохме по това в предишната среща. Направихме си необходимите изводи и на 6 май ще видим как ще тръгне мачът. Силните страни на нашия отбор? Добре сработен колектив, добра игра на контраатаки, реализираме си ситуациите и имаме и най-добрата защита в лигата.


Вярваш ли, че Черно море ще играе в европейските турнири тази година?

-    Да, шансове винаги има. Важното е да проявим характер, желание и воля за победа. Аз вярвам в моя отбор.

Много бързо се превърна в любимец на феновете на Черно море.  Ясно е, че ще има клубове, които ще се интересуват от теб след силните ти мачове. Има ли вариант и да останеш на "Тича"? 

-    Аз мисля, че такъв вариант е възможен, но не обичам да изпреварвам събитията, за да не се окаже, че съм подвел после някого, или нещо такова. Времето ще покаже.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти