Кирил Ивков: Мъри е най-подходящият треньор за Левски в света

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков беше гост в предаването „Домът на футбола” по Диема Спорт. Той коментира кампанията „Левски е вечен”, сдружението на феновете, какви са притесненията му за лиценза, както и целите пред отбора. Той говори и за спекулациите, че има напрежение между ръководството и треньора Станимир Стоилов. 

„Знаех какво ме чака, знаех как ще заваря клуба. Винаги има изненади. Това е една мисия. И в моя живот, и в живота на Мъри. Нямаше кога друг път, освен сега. Никога няма да съжалявам, готов съм на всякакви изходи. Няма да спрем да развиваме Левски и да го върнем там, където му е мястото”, започна Ивков.

„19 февруари беше една лично моя идея, която се зароди ноември месец. Тогава имаше 4 хил. лева в касата и с неяснота какво изобщо ще се случва. Това беше най-оптимистичният ден от последните четири месеца. Не знаех изобщо, че ще има мач през ноември. Смятах, че това ще е добър ден за ново начало. Васил Левски е на всички българи, но е наш патрон. Това е началото на новия Левски. Така си го представях. Така се случи, че имаше прекрасно време, фантастичен ден. Показа нагледно за това, което говорех – един Левски на всички, докосващ всеки привърженик. Това е пътят. Мачът беше само един своеобразен финал на този ден”. 

„Левскарите толкова изстрадаха, че трудно вярват сляпо на когото и да е. Не мисля дали ми вярва някой. Чувствам подкрепа и доверие в аванс, за което съм благодарен. Смятам, че има и защо”. 

„В този ден се изкупиха всичките хиляда фланелки от новия екип от клуба. Това беше нещо невероятно като изживяване. Това е целта и от бизнес гледна точка. Смятам, че такива събития ще се провеждат пак. Това е и начинът индиректно да се помогне на клуба. Така достигаме и до бъдещи партньори, които виждат какво е да поставят логото си на такава трибуна. Считам, че както в живота, така и в бизнеса, не трябва нещата да се преекспонират. Не всеки мач ще може да повтори този. Важното е стадионът да е пълен, отборът да играе непримирим футбол. Така ще дойдат приходите по естествен начин. Бях за четири дни в заключителната фаза на подготовката и изгледах мачовете с Динамо Киев и другият украински отбор. Убеден съм, че този отбор го чака светло бъдеще. Виждам един Станимир Стоилов решен да успее. Няма как да не се случат нещата. Смятам, че още лятото ще имаме конвертируеми футболисти”.

„Като е хубаво, ще се радваме. След това ще приеме и загубите. Не можем да подценим нито един противник, не може да се успокоим. Не съм притеснен, след като видях силата на нашите привърженици. Няма лошо да се зарадваш, когато има повод”. „Със Септември се споразумяхме. Сделката е изгодна и за двете страни. В събота с ЦСКА 1948 към момента нямам информация да е променено мястото на срещата. Считам, че това е неразумен ход”, продължи той. 

„Цели не съм поставял. Мъри е човек, който си поставя най-високите цели. Той е най-подходящият треньор за Левски в света. Този човек вкара два отбора в групова фаза на Шампионска лига. Показа, че няма равен в България. Този човек е вечен и независим човек. Той в момента е така отдаден на каузата, че нищо не може да го спре. Това ме зарежда днес. Ние сме в непрекъснат контакт. Той е най-важният човек в Левски в момента”.

„След тези думи мислите ли, че има напрежение между ръководството и треньора. Разбира се, че има напрежение. Всеки ден. Ние сме в такава ситуация. Дойде за малко, разговорът се проточи и Мъри прецени, че е по-добре да присъства на УС, вместо на тренировката. Той е по цял ден на „Герена”. Няма проблем от една пропусната тренировка”, допълни той. „Обещах да не толерирам нито една медия, на пресконференциите ще има повече подробности. Искаме чист бизнес. Започва да има интерес. Считам, че съвсем скоро ще има опашка от компании, които ще искат да рекламират на ст. „Георги Аспарухов”, ако вървим като в събота”. 

„Проектът Левски да стане на феновете е нещо, което не ми дава мира и спокойствие да се случи по-бързо. Това е дългосрочен проект, затова и наблегнахме на кампанията „Левски е вечен”. Неорганизираните фенове са нашият най-голям капитал. Кампанията е един своеобразен изпит да видим дали може да сработи сдружението „Левски на левскарите”. Считам, че това е моделът за Левски. Не мисля, че трябва да бързаме, но и да изоставяме този проект. 

Продължаваме със събитията в Радомир, след това ще заминем за Петрич и Варна, за да обсъдим този проект. Това не е проект на всяка цена, но ще го подкрепям. Говорим за сдружение, което да подпомага клуба, а ако са налице предпоставките, да се премине към това. Не е редно да се прибързва. Може в ранните месеци на лятото да се учреди. Ако не успеем, какво губим. Всички средства отиват за клуба. Това ще бъде многохилядно сдружение”. „Оптимист съм за отбора. Не значи, че няма да губим мачове. Нямаме този отбор, който е завършен проект, но съм оптимист в средносрочна перспектива. Смешно е клуб като Левски да се поставя цел място в шестицата”. „Решенията за Конгреса се взимат еднолично от нашия собственик. Всеки трябва да се съобразява с Левски. Не ме интересува кой ще стане президент на БФС. Не за всичко има единомислие в Левски. Не сме се събрали, за да си ръкопляскаме, а да свършим работа”, завърши той.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти